Kundcase

Säkrare vägar med AI: Sprinx Technologies väljer QRTECH som strategisk samarbetspartner

Rätt samarbetspartner kan vara avgörande vid expansion till nya marknader. I en fas av tillväxt och ökat fokus på innovation väljer Sprinx Technologies att ta stöd av QRTECH.
Våra samlade erfarenheter kommer att vara avgörande för att bygga konkurrenskraftiga lösningar, säger Renato Clerici, medgrundare och CTO, Sprinx Technologies.

Sprinx Technologies, baserat i norra Italien, är specialiserade inom intelligenta videolösningar för analys av fordon och människor i rörelse. Tidigare har mänsklig kontroll varit nödvändig för att kunna analysera händelseförloppet i videosekvenser och agera vid en olycka. Tack vare bildigenkänning baserad på artificiell intelligens kan programvaran själv upptäcka och varna vid en avvikelse, till exempel ett bilstopp, plötslig rök i tunnlar eller fordon som kör mot trafiken. Använt korrekt överträffar artificiell intelligens den mänskliga förmågan till övervakning, både vad gäller kvalitet och kvantitet.

Det är tydligt att intelligenta trafiksystem har stor potential. Rätt använd kan tekniken göra stor skillnad. Vi är glada och stolta över samarbetet med Sprinx Technologies, där vi i högsta grad är delaktiga i att bygga ett framtida, säkrare samhälle, säger Patrik Sahlsten, VD vid QRTECH.

Mjukvaran, som finns implementerad i 15 länder, utvecklas ständigt och i en fas av tillväxt och ökat fokus på innovation, har valet av samarbetspartner stor betydelse. När Sprinx Technologies valde att ta stöd av QRTECH, utgjorde den starka synergin när det gäller teknisk kompetens och kunskap, gemensamma värderingar och affärssyn viktiga kriterier.

QRTECH kompletterar oss väl och har en strategisk närvaro inom såväl mobilitet som fordonsindustrin. Det ”gröna perspektivet” och bolagets fokus på miljöfrågor utgjorde en annan viktig parameter i beslutet. Våra samlade erfarenheter kommer att vara avgörande för att bygga konkurrenskraftiga lösningar, säger Renato Clerici.

Ett nära samarbete har etablerats mellan ingenjörer från QRTECH och utvecklingsteamet från Sprinx Technologies. I juni 2021 fördjupades partnerskapet ytterligare då Embron Group, ägare till QRTECH, förvärvade även Sprinx Technologies.

QRTECHs stöd har utvecklat vår lösning. Arkitekturen och användarupplevelsen har förbättrats, vilket gör den mer skalbar och tillgänglig för slutanvändaren, säger Paola Clerici, medgrundare och VP Sales, Sprinx Technologies.

Om Sprinx Technologies

Sprinx Technologies tillhandahåller intelligenta videolösningar för analys av fordon och människor i rörelse. Sedan starten 2009 har Sprinx Technologies erhållit ett flertal utmärkelser för det innovativa värdet av sina lösningar och bolaget innehar en ledande roll på marknaden. Sprinx är närvarande med sin teknik i över 15 länder världen över och har tillhandahållit över 10 000 videoanalyser.

www.sprinxtech.com

Kontaktperson

Patrik Sahlsten

Patrik Sahlsten

VD / Affärsutveckling

Läs mer