Kundcase

RGNT Motorcycles tar stöd av QRTECH i utvecklingen av framtidens elmotorcyklar

Marknaden för elmotorcyklar utvecklas snabbt och för RGNT Motorcycles är det avgörande att ligga i framkant. När teknikutveckling och kvalitetssäkring utgör största fokus är QRTECH det självklara valet som samarbetspartner.QRTECHs kunskapsområde tillsammans med tidigare referensprojekt, visade sig matcha RGNTs behov perfekt, säger Alexander Lewandowski, Designansvarig vid RGNT Motorcycles.

Intresset för miljövänliga och tystgående transportmedel har ökat de senaste åren. Fokus har skiftat från ljud och hästkrafter till smart teknik och batteridrift. Det märker inte minst RGNT Motorcycles, som sedan 2019 designar, utvecklar och tillverkar elmotorcyklar i den egna fabriken i Kungsbacka, söder om Göteborg. Utseendet är retro, men i ramen sitter ett 72 V/80Ah-batteri med räckvidd upp till 120 km. Den första prototypen togs fram 2019 och mycket har hänt sedan dess. Marknaden utvecklas snabbt och för RGNT är det avgörande att ligga i framkant. Här är QRTECH med på resan.

QRTECHs kunskapsområde tillsammans med tidigare referensprojekt, visade sig matcha RGNTs behov perfekt. Nu har vi en partner med spetskompetenser som förlänger RGNT-teamet på ett kostnadseffektivt sätt, säger Alexander Lewandowski.

Den starka positionen inom elektrifiering, mjukvara och digitala lösningar hade stor betydelse då RGNT Motorcycles valde samarbetspartner men så även QRTECHs förståelse för behoven hos en startup, där tempot är högt och ambitionerna stora. QRTECH har i konstruktionen av motorcykelns elektroniksystem säkerställt såväl funktion som kvalitét.

RGNT Motorcycles levererar fordon till hela Europa, med den urbana och medvetna citypendlaren som primär målgrupp. Men intresset ökar även inom andra kundsegment.

Vi vill vara den positiva kraften som använder tekniken för att bygga ett hållbart samhälle. Genom vårt samarbete med RGNT är vi i högsta grad med och bidrar i omställningen från fossila bränslen till förnybar energi. Framtiden är helt klart elektrifierad, säger Roger Kanstrup, Affärsansvarig vid QRTECH.

RGNT Motorcycles och QRTECH delar synen på utveckling och optimering som en ständigt pågående process. Planen är att även fortsättningsvis ligga i framkant och leverera elmotorcyklar som både nyttjar den senaste tekniken och har genomtänkt design.

Jag tror att vårt partnerskap med QRTECH även framöver kommer att skapa ömsesidigt värde genom kunskapsutbyten och effektiv resursanvändning samt ge oss möjlighet att utvecklas för att fortsätta vara i framkant, säger Alexander Lewandowski.

Om RGNT Motorcycles

RGNT Motorcycles designar, utvecklar och tillverkar motorcyklar på plats i Kungsbacka söder om Göteborg. Fordonen levereras till hela Europa med citypendlare som primär målgrupp.

Konceptet kombinerar klassisk design inspirerat av 60- och 70-talets motorcyklar, med unik batteriteknik och hypermoderna techlösningar via HMI.

Bolaget är framröstat som ett av de främsta startup- och tillväxtföretagen i Sverige 2021.

www.rgnt-motorcycles.com

Kontaktperson

Roger Kanstrup

Roger Kanstrup

Affärsansvarig / Digitala lösningar

Läs mer