Kundcase / Mevia

Rädda liv och spara pengar genom att se följsamhetsdata i realtid

Mevia löser problemet att piller glöms att ta av patienter inom vården eller i medicinska studier. QRTECH hjälper till att utveckla Mevians nya generation av IoT-enhetsplattform, vilket skapar basen för att kunna registrera varje dos som tas i realtid, och därmed kunna observera medicinska följsamhetsbeteenden hos patienter.

Endast cirka 50% av patienterna följer sin medicinska behandling av piller enligt ordination. Och endast 40% av deltagarna i kliniska studier följer protokollet efter de första 150 dagarna. Än värre, bara i USA är uppskattningsvis 125 000 dödsfall per år förknippade med bristande medicinsk följsamhet. Globalt handlar det om en undvikbar kostnad på ca 171 miljarder dollar per år för sjukvården.

”Att öka effektiviteten av följsamhetsinsatser kan ha en mycket större inverkan på befolkningens hälsa än någon annan förbättring av specifika medicinska behandlingar.”

World Health Organization

Mevia använder patenterad teknologi för att registrera varje dos som tas, laddar upp datan i realtid, ger behandlingsstöd och översikt. På QRTECH designade och utvecklade vi elektronik, firmware, enhetsapplikation, IoT-plattform, samt tillverkning av testutrustning för den nya generationen dispenseringsenheter av tabletter.

Lösningen innebär en pillerförpackning med ledande bläck som registrerar om ett piller har tagits. Enheten samlar sedan in data och överför den över sitt eget mobilnät. Inga personuppgifter lagras i enheterna, vilket gör det möjligt att återanvända dem i nya prövningar eller patientstödsprogram.

Om Mevia

Mevia är ett Göteborgsbaserat företag och en innovativ partner till life science-företag. Deras mål är att genom pålitliga, skräddarsydda och användarvänliga helhetslösningar lösa problemet med att nödvändiga piller och läkemedel inte tas av patienter.

mevia.se

Logo Mevia

Kontaktperson

Peter Malmberg

Peter Malmberg

Affärsområdeschef / Internet of Things

Läs mer