Pressrelease 29 april 2021

QRTECH expanderar inom IoT genom förvärv av Endian Technologies

Idag meddelar innovationsföretaget QRTECH förvärvet av Endian Technologies. Genom affären expanderar QRTECH sitt erbjudande inom industriell IoT och connectivity samt etablerar närvaro inom nya kundsegment.

Innovationsföretaget QRTECH förvärvar Endian Technologies och skapar därmed förutsättningar för ytterligare expansion inom industriell IoT och connectivity. Dessa områden utgör en strategisk prioritering för QRTECH, som historiskt är starkt positionerat inom elektronik- och inbyggd mjukvaruutveckling för transport- och fordonsindustrin.

Vi har sedan en tid varit intresserade av att expandera vårt erbjudande kring IoT, connectivity och open source. Endian har genom åren visat en fantastisk styrka i att leverera lösningar till marknaden och tillsammans kan vi flytta fram våra positioner inom ett viktigt framtidsområde, konstaterar Patrik Sahlsten, CEO QRTECH.

Endian utvecklar produkter och IoT-tjänster för bland annat tillverkningsindustrin, medicinteknik, konsumentelektronik och marin teknik, vilket innebär att QRTECH etablerar närvaro inom nya kundsegment. Bland kunderna finns både startups inom IoT och etablerade bolag som vill dra nytta av connectivity.

Vi är väldigt glada över att välkomna det talangfulla teamet hos Endian till QRTECH. Vi har en gemensam strävan att bidra till en hållbar värld genom att utveckla system och tjänster som förbättrar och förenklar. Tillsammans har vi en fantastisk möjlighet att utveckla bolaget som innovationsledande samt stärka vårt erbjudande för befintliga och framtida kunder, säger Patrik Sahlsten, CEO QRTECH.

Förvärvet sker i linje med QRTECHs övergripande tillväxtstrategi, med starkt fokus på nyrekrytering samt investeringar i nytt kraftelektroniklabb och ombyggnad av lokalerna i Mölndal.

QRTECHs fokus på innovation och roll som utvecklingspartner passar väl med vår kultur och vårt tankesätt. Genom att kombinera våra styrkor kan vi skapa mervärde för våra kunder och ge våra medarbetare ökade utvecklingsmöjligheter. Vi ser fram emot att fortsätta resan tillsammans, säger Peter Malmberg, Managing Director Endian.

I samband med förvärvet adderar QRTECH IoT som ytterligare ett affärsområde, under ledning av Peter Malmberg. Sedan tidigare verkar QRTECH inom Elektronikutveckling, Inbyggda system och Digitala Lösningar.

Vi är väldigt glada över att välkomna det talangfulla teamet hos Endian till QRTECH. Tillsammans har vi en fantastisk möjlighet att utveckla bolaget som innovationsledande samt stärka vårt erbjudande för befintliga och framtida kunder.

Patrik Sahlsten, CEO QRTECH

Kontaktperson

Patrik Sahlsten

Patrik Sahlsten

VD / Affärsutveckling

Läs mer