Kundcase

Proedge – Ett smart elektroniskt lås för förrådsbranschen.

Tillsammans med PTI Security Systems – den globala ledaren inom passersystem inom self-storage-branschen, designade och utvecklade Qrtech ett uppkopplat lås för användning i förrådsuthyrningsanläggningar, som övervinner många utmaningar med ny smart design och kombination av teknologier. ProEdge Smart Lock förenklar dörrsäkerheten för både operatörer och kunder med nästa generations Bluetooth-teknik som ger nyckelfri åtkomst, automatiserade uthyrningsmöjligheter och överlåsningsfunktioner.

De många användningsfallen för förrådsuthyrning, det dagliga flödet av kunder och de fysiska begränsningarna för själva anläggningarna medför ett antal utmanande tekniska problem att lösa när man designar ett nytt, säkert och innovativt låssystem.

PTI Security Systems hade ett koncept för en ny typ av lås och behövde hjälp med att designa och utveckla det övergripande låssystemet, arkitektur, mjukvara, val av teknik- och kommunikationslösning.

Hur man får allt att fungera i en Faradays-burmiljö.
Under den första kundkartläggningen och identifieringen av användarresorna förstod man snabbt att projektet skulle behöva en teknisk lösning utöver det vanliga. Dessa krav ingick:

  • Batteridrift för enkel och kostnadseffektiv installation och eftermontering.
  • En ”Alltid på”-funktion för att rapportera status – ledig, låst, olåst, batterinivåer, försök till inbrott, andra avvikelser, etc.
  • En helt digitaliserad onboarding och drift – från onlinebokning till, val/visning av lagring till åtkomst och gäståtkomst – med eller utan tillgång till en smarttelefon.
  • Säker och oavbruten enhets- och systemkommunikation i en miljö som bokstavligen består av hundratals metallburar och plåtsköldar – i princip en Faradays-bursituation.
  • Liten eller ingen mobiltäckning inne i anläggningen.

Sammanfattningsvis var det extrema krav på all elektronik och kommunikation för hela systemet.

En mångsidig teknisk lösning
Säker, redundant och pålitlig kommunikation behövde lösas först. Vi valde att utnyttja en inbyggd LumenRadio-modul för att dämpa brus från andra trådlösa system och ett MiraMesh-nätverk med inbyggda redundanser och självläkande möjligheter för att maximera drifttiden.

När väl låsen är anslutna till det robusta MiraMesh-nätverket kan operatörer få omedelbar tillgång till individuella enheter inklusive data som är associerade med varje ProEdge-lås samt övergripande kontroll – vilket möjliggör realtidsövervakning och intrångsmeddelanden.

Sedan var det bara den ”lilla” frågan om systemdesign, utveckling av ett banbrytande elektroniskt Bluetooth-lås (inklusive elektronik och mjukvara för låset, en trådlös repeater och en kommunikations-gateway), databehandling för manipuleringsdetektering, molnbackend för dataanalys och systemkonfiguration, långvarig funktions- och prestandatestning, samt optimering av hela systemet för att få ett enda batteri till ett ProEdge-lås att hålla i minst tre år.

Resultatet, ProEdge, tar enkelheten i förrådsuthyrningsanläggningar till nästa nivå genom att tillåta inträde till anläggningen och lagringsenheten direkt från en smartphone.

PTI Säkerhetssystem

Med mer än 40 års erfarenhet och mer än 40 000 installationer globalt, är PTI Security Systems (www.ptisecuritysystems.com) störst inom self-storage-säkerhet. PTI erbjuder de mest innovativa, hållbara och pålitliga säkerhetsprodukterna som finns tillgängliga idag, dessutom ett brett utbud av integrerade säkerhetslösningar som hjälper till att skapa en sömlös upplevelse för både kunder och operatörer. PTI är en del av ASSA ABLOY.

Kontaktperson

Roger Kanstrup

Roger Kanstrup

Affärsansvarig / Elektronik och mjukvara

Läs mer