Kundcase

Coherent väljer QRTECH som samarbetspartner och teknisk rådgivare

Vid utformningen av processhuvuden för högeffektlasrar ställs höga krav på prestanda, flexibilitet och säkerhet. När Coherent utvecklar lasrar och laserteknik i världsklass finns QRTECH med som samarbetspartner och teknisk rådgivare.

Coherent är en världsledande leverantör av lasrar och laserteknik inom vetenskap, medicin och industri. Bolaget, som har sitt huvudkontor i Kalifornien, USA, bedriver i Sverige främst utveckling, tillverkning och försäljning av fiberkablage och optiska komponenter till högeffektlasrar. Vid utformningen av processhuvuden, som används för materialbearbetning med laser, ställs höga krav på prestanda, flexibilitet och säkerhet. Exakt svetsprecision vid bearbetning av material såsom koppar, aluminium och titan efterfrågas vid såväl robot- som manuell svetsning.

För två år sedan etablerades en kontakt med QRTECH, som rådgivare inom elektronik och inbyggd mjukvara. Idag finns QRTECH med som långsiktig samarbetspartner och utvecklare av mjukvaruplattformen.

Samarbetet har resulterat i en modern arkitektur som gör oss väl förberedda för framtiden. QRTECHs spetskompetens inom elektronik och IoT matchar oss perfekt, säger Mats Blomqvist, R&D Manager vid Coherent.

Också förmågan att snabbt och effektivt gå ifrån prototyp till produkt har varit till nytta hos Coherent, som beskriver den ideala samarbetspartnern på följande sätt;

Ärlig, inkännande, flexibel och med expertkunskap. Då jobbar vi bra ihop, konstaterar Mats Blomqvist.

Vissa av Coherents produkter är patenterade och certifierade, resultatet av kontinuerlig forskning och utveckling. Marknaden för högeffektlasrar växer och kraven på prestanda och teknik ökar. QRTECH är med och bidrar till att produkterna ligger i teknisk framkant samt är hållbara och tillförlitliga.

Vi är glada över det förtroende som vi har fått och ser fram emot att även fortsättningsvis stötta Coherent vad gäller utveckling av såväl elektronik som mjukvara. Avancerad produktutveckling kräver moderna plattformar och metoder, det är sådant som vi är extra bra på, säger Roger Kanstrup, Affärsansvarig vid QRTECH.

Om Coherent

Coherent Inc. är en världsledande leverantör av lasrar och laserteknik inom vetenskap, medicin och industri. Coherent Mölndal sysselsätter omkring 70 personer, som arbetar med utveckling, tillverkning och försäljning av fiberkablage och optiska komponenter till högeffektlasrar.

Kunderna utgörs främst av lasertillverkare i Europa, USA, Kina och Japan.

www.coherent.com

Kontaktperson

Roger Kanstrup

Roger Kanstrup

Affärsansvarig / Digitala lösningar

Läs mer