Kundcase

Bluefield Seeding Solutions får framtidssäkrad innovation via fjärruppdateringar.

Vi är stolta över att kunna meddela vårt framgångsrika samarbete med Bluefield Seeding Solutions Inc (BSSI) – en disruptiv aktör inom lantbruksteknologi. BSSI skapar innovativa lösningar för precisionsutsäde – ökad skörd och produktivitet via optimering av sådden i fråga om exakt placering och tidsåtgång. QRTECH har utvecklat och implementerat en banbrytande lösning för fjärruppdateringar av all mjukvara till systemet (SWOTA).

Att så exempelvis potatis optimalt är inte så enkelt man kan tro. Det krävs exakt precision i placering av sådden för att få högsta möjliga skördresultat. Dessutom behöver det gå fort och funka under alla väder- och markförhållanden. För att möjliggöra kontinuerlig innovation, rättning av fel samt införande av säkerhetspatchar var det nödvändigt med en lösning som möjliggjorde fjärruppdateringar. Den stora utmaningen som BSSI stod inför var att kunna uppdatera mjukvaran i sina system på ett effektivt och säkert sätt.

Vårt expertteam utvecklade en skräddarsydd Linux-baserad plattform för BSSI:s specifika hårdvarubehov. Plattformen inkluderar funktionen för säker och effektiv SWOTA.

Utöver plattformen och SWOTA-lösningen satte vi även upp en DevOps-miljö som smidigt integrerar BSSI:s egna applikationer.

Tack vare QRTECH:s innovativa lösning har BSSI lyckats öka effektiviteten och säkerheten i sina uppdateringsprocesser. Produkten, som först nådde kunderna under 2023, har nu blivit en viktig del av BSSI:s erbjudande och visas stolt upp på branschmässor världen över.

Med QRTECH:s stöd står BSSI väl rustade för framtiden och kan fortsätta att leverera avancerade, säkra och uppdaterbara lösningar till lantbrukssektorn. Vårt samarbete är ett lysande exempel på hur teknologiska innovationer kan driva framsteg och effektivitet i traditionella industrier.

Om BSSI

Bluefield Seeding Solutions grundades 2018 av Craig McCloskey, en potatisodlare i PEI Kanada. Craig utvecklade och patenterade ett presshjulssystem och ”Seed Sensing Technology” som gjorde det möjligt för honom att plantera snabbare på sin gård. BSSIs uppdrag är att tillhandahålla pålitliga produkter som hjälper bönder att förbättra ekonomin och miljömässig hållbarhet för potatisproduktion genom att vara så effektiva som möjligt med de resurser som krävs för produktionen. Den maximala omsättbara avkastningen med minsta möjliga kapitalinsats.

bluefieldseedingsolutions.com

Bluefield Seeding Solutions logo

Kontaktperson

Roger Kanstrup

Roger Kanstrup

Affärsansvarig / Digitala lösningar

Läs mer